5 Mart 2009 Perşembe

Ankara-Eskişehir Hızlı Tren Hattı Mart Ayında 5 YTL



http://www.lojiport.com/news_detail.php?id=12101

YHT için 13 Mart'ta Ankara Garı'nda düzenlenecek ilk törenin ardından gerçekleştirilecek ilk seferle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çok sayıda bakan, bürokrat ve gazeteci Eskişehir'e 1 saat 20 dakikada ulaştırılacak. Hızlı trenin Eskişehir'e ulaşmasının ardından, Başbakan Erdoğan ve diğer davetlilerin katılacağı bir tören de Eskişehir Garı'nda düzenlenecek. Törende, hızlı tren projesinin Eskişehir-İstanbul etabı ile Ankara-Sivas hızlı tren projesinin Yerköy-Sivas etabının da temeli atılacak. Buradaki törenin ardından Başbakan Erdoğan, Eskişehir mitinginde vatandaşlara seslenecek. Saatte 250 kilometre hıza çıkabilecek olan Hızlı tren, Ankara-Eskişehir arasında 419 yolcu kapasiteli set ile hizmet verecek. 55 business, 354 birinci sınıf koltuk, 2 bedensel engelli koltuğu, 8 kafeterya ile radyo ve kapalı devre TV sisteminin yer aldığı YHT'nin business bölümde ayrıca laptop güç kaynağı bulunuyor.

Business bölümünde, 2 1 düzeninde deri kaplı koltuklar, 4 ayrı kanaldan en az 4 saat süreyle müzik yayını yapabilecek ses ve görsel yayın sistemi yer alırken, birinci sınıf yolcu bölümünde 2 2 düzeninde kumaş kaplı birinci sınıf koltuklar ve müzik sistemi olacak.

Koltuk arkalarında ve tavanda LCD ekranın bulunduğu setlerdeki tekerlekli sandalye bölümü ve özel dizayn edilmiş tuvaletler engelli vatandaşların ihtiyacını karşılayacak. YHT, Ankara-Eskişehir arasında tamamı elektrikli, sinyalli ve çift hatlı hızlı demiryolu üzerinde çalışacak. TCDD, hızlı trenin seferlerine başlayacak olması nedeniyle Ankara-Sincan arasındaki 4 hemzemin geçitte yaya ve araç güvenliği için gerekli önlemlerin alınması için Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne yazı gönderdi. Büyükşehir Belediyesi'nden gerekli yanıtın alınamadığını ifade eden TCDD yetkilileri, güvenliğin sağlanması için 4 hemzemin geçidin araç ve yaya trafiğine kapatıldığını kaydetti. Ankara-Sincan arasındaki hemzemin geçitlerin, hızlı trenin 5 dakikada alabileceği mesafeyi 18 dakikada almasına neden olduğuna dikkati çeken yetkililer, geçitlerin bundan sonra da trafiğe kapalı olacağını bildirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler