14 Mayıs 2009 Perşembe

Hızlı Tren 2. Etap İnşaatından İlk Resimler




http://www.tcdd.gov.tr/haberler/cinlibakan.html

ÇİN TİCARET BAKAN YARDIMCISI YÜKSEK HIZLI TRENİN KONUĞU OLDU…

Çin Ticaret Bakan Yardımcısı Jian: Yüksek Hızlı Trende Kendimizi Çok Güvende Hissettik

Çin Halk Cumhuriyeti Ticaret Bakan Yardımcısı Chen Jian, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ile birlikte Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi’nin Eskişehir- İstanbul Etabı inşaatında incelemelerde bulunmak üzere YHT ile Eskişehir’e oradan Bilecik’e gitti.

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman inceleme sırasında yaptığı açıklamada; “ Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi’nin hizmete verilen 1. etabından sonra, 2. etap inşaatı büyük bir hızla sürüyor. Çin ve Türk firmaları çok iyi anlaşarak bu işi yapıyorlar. Çin’den 720 milyon dolarlık kredi aldık, geri kalanını da Avrupa Yatırım Bankası veriyor. 24 ayda bu hattın bitirilmesi hedefleniyor. Ancak, bölge İnönü kesiminden sonra dağlık bir yapıya sahip olması nedeniyle, bu bölgede toplam 40 kilometre uzunluğunda 40 tünel açılacak ve en uzun tünel 5 kilometre olacak'' dedi.

Karaman, 2. etapta tünellerin yüzde 5'inin, yolun ise yüzde 15'inin tamamlandığını belirterek, proje tamamlandığında, Ankara-İstanbul arasındaki seyahat süresinin yüksek hızlı tren ile 3 saate düşeceğini ifade etti.

Heyet, daha sonra Bilecik Küplü Köyü mevkisinde inşaatı devam eden 24. Köprü inşaatında incelemelerde bulundu.

Bu viyadükün 262 metre uzunluğunda olacağını belirten Karaman, İstanbul-Eskişehir arasında toplam uzunluğu 18 kilometre olacak 19 viyadük yapılacağını bildirdi.

Karaman ve beraberindekiler daha sonra projenin yürütüldüğü şantiyeye geçerek, burada brifing aldı.

Karaman, burada yaptığı konuşmada, hızlı tren projelerinin yapım ve finansmanında işbirliği yapılan ülkelerin başında Çin Halk Cumhuriyeti'nin geldiğini hatırlattı.

Ankara-İstanbul hızlı tren projesinin ikinci etabının 1.27 milyar dolar toplam bedelle Çin Halk Cumhuriyeti'nden CRCC ve CMC ile Türkiye'den Cengiz ve İÇTAŞ İnşaat firmalarından oluşan konsorsiyuma ihale edildiğini ifade ederek, Ankara-Sivas ve Bursa-Osmaneli projelerinde de Çin Halk Cumhuriyeti'nden destek beklediklerini söyledi.

Ankara'dan Eskişehir'e Yüksek Hızlı Tren ile 1.5 saatte ulaştıklarını belirten Çin Ticaret Bakan Yardımcısı Jian da Çin’in demiryolu yatırımlarına büyük önem verdiğini vurgulayarak, ''Trende kendimizi çok güvende hissettik. Umarım Türkiye'nin tüm demiryolları hep bu standartta ve bu kalitede olur. Ben buna inanıyorum'' dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler