21 Kasım 2009 Cumartesi

YHT Sincan-Esenkent arası test sürüşlerine haftaya başlıyor.



http://www.lojiport.com/news_detail.php?id=17551

15 kilometre uzunluğundaki demiryolunun, sinyal ve yol ölçüm testlerinin tamamlanmasının ardından, yıl sonuna kadar Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferlerine açılması planlanıyor.

TCDD Genel Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi kapsamında 2006 yılında yapımına başlanan Sincan-Esenkent etabının üst yapı çalışmaları tamamlandı. 15 kilometre uzunluğundaki hızlı tren hattında 14 alt ve üst geçit, 1 tünel ile 4 köprü ve viyadük inşa edildi. Mevcut konvansiyonel hatta paralel olarak inşa edilen hızlı demiryolu hattının sinyalizasyon işleri de tamamlandı.

TCDD Genel Müdürlüğü, gelecek hafta hatta sinyal ve yol ölçüm testlerini kapsayan deneme seferlerine başlayacak. Yaklaşık 1 ay sürmesi öngörülen deneme seferlerinin tamamlanmasının ardından, Sincan-Esenkent hattının yıl sonuna kadar YHT seferlerine açılması hedefleniyor.

ANKARA-ESKİŞEHİR 1 SAAT 5 DAKİKA OLACAK

Mevcut durumda, Eskişehir'den yola çıkan hızlı YHT, 206 kilometre uzunluğundaki Eskişehir-Esenkent arasında hızlı demiryolu hattından gidiyor. Esenkent-Sincan-Ankara arasında ise konvansiyonel hatta geçen YHT ile Ankara-Eskişehir arasındaki seyahat, toplam 1 saat 27 dakikada tamamlanıyor.

Esenkent-Sincan arasındaki hattın seferlere açılmasından sonra Eskişehir-Sincan arasında hızlı demiryolundan sefer yapılacak ve hızlı trenler Sincan-Ankara arasında konvansiyonel hatta geçecek. Böylece, Ankara-Eskişehir arasındaki YHT ile seyahat süresi yaklaşık 6 dakika kısalacak.

Sincan-Ankara arasındaki hızlı tren hattı ise gelecek yıl ihalesine çıkılması amaçlanan “Başkent Ray Projesi” kapsamında inşa edilecek. Başkent Ray Projesi kapsamında 24 kilometrelik Ankara-Sincan hattında, Ankara-Behiçbey arasındaki 4 yol 6 yola, Behiçbey-Sincan arasındaki 3 yol ise 5 yola çıkartılacak.

Böylece Ankara-Eskişehir arasındaki YHT ile seyahat süresi, Ankara-Sincan etabı ile yapımı devam eden Eskişehir Gar Geçişi Projesi'nin 2011 yılında tamamlanmasıyla 1 saat 5 dakikaya inecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler